het CAN gebied; moeten we ons hier op verheugen?

het nieuwe CAN gebied

Het schijnt dat in de jaren ’80 de vlieg er eens uit show; maar dan in een boot, opgenomen werd in ons aller Buikslotermeer-plein. Kan je je het voorstellen; glijdend van de waterbaan in een vergrote klomp of lekke badkuip? Ik vraag me af waar dit TV programma precies opgenomen is. Zie me nu alleen maar stranden op de zandhopen van de aan te leggen busbaan of door de ruiten vliegen van de inmiddels verlaten V&D.

 

Verpleeghuis De Die is vernoemd naar het watertje van waaruit, volgens Bas Kok, auteur van het boek; ‘oerknal aan het IJ’ heel amsterdam is ontstaan, maar afgezien van een klein slootje bij de hoogbouw flats van Loenermark is er geen water meer te bekennen.

 

Grote borden geven ons een vergezicht van het nieuwe centrum; ons aller CAN-gebied. Wat bezielt de project-ontwikkelaar om z’on vergezicht voor te schotelen? Is grijs het nieuwe blauw? Moeten we ons hier op verheugen? Het Buikslotermeerplein als bruisend centrum, met regio-functie voor Amsterdam en omstreken; doorstaat glansrijk de toets op het criterium ‘modern beton’..

 

Ook het groen, langs het Noord-Hollands kanaal dreigt aan alle kanten ingepakt te worden. Zelfs al ben je een groene scheg en zijn ijsvogels en vleermuizen jouw gast; de nieuw aan te leggen metro-halte Sixhaven met fietspaden en bruggen dwars door de SIXHAVEN door en hoogbouw in het nieuwe Stedebouwkundig plan voor Elzenhagen-Zuid zullen dit groen verder aantasten.

 

 

‘Alles van waarde is weerloos’, zoals Lucebert placht te zeggen. Laat landelijk Noord zijn naam eer aan blijven doen; als groenste stadsdeel en alsjeblieft Stadsdeel-bestuurders nu jullie er nog zitten; kom op voor ons, de bewoners van Noord die liever niet verdwalen in de wildwaterbaan van beton!
« Terug naar overzicht