noord verstoord

foto liggend CAN gebied Noord

Ook sociaal economisch kent Noord zo zijn contrasten; aan de ene kant van de A10 golfen met een golfkarretje, terwijl aan de andere kant de winkeliers van het Buikslotermeerplein met moeite hun hoofd boven water kunnen houden; zelfs de oude vertrouwde Jamin heeft zijn deuren gesloten!

 

 

Hoe kan het dat, terwijl al jaren duidelijk was dat de Noord-Zuid lijn ooit een keer zou gaan rijden; en we in Noord ons al jaren vergapen aan een aansprekend vergezicht van een volgebouwd betonnen CAN-gebied; het nu nog, goed spelen is op de zandheuvels in dit centrum-gebied Amsterdam Noord?

 

Is Noord tot op heden te ver weg en ging het de politici hun voorstellingsvermogen te boven om ‘boven het IJ’ ook een aansprekende stad te ontwikkelen of moeten de Noordelingen zelf hand in eigen boezem steken dat hun centrum en nog bijligt als een kale vlakte? Hebben we met z’n allen in Noord iedere weldenkende project-ontwikkelaar en ondernemer te veel afgeschrikt door ons Buikslotermeerplein te laten misbruiken als ‘Onderbuikplein’ en daar voor de vuist weg aan iedere willekeurige voorbijkomende journalist een menninkje te geven?

 

Noord herpak je; zorg ervoor dat Noord ontwikkeld wordt, zoals je je zelf ook zou willen ontwikkelen; in schoonheid, intelligentie en samenhang; maak je hard voor een mooi, nieuw, groen en leefbaar centrum rond om het Buikslotermeerplein, zorg ervoor dat Amsterdammers van de volgende generaties nog steeds in het groen langs het IJ en het kanaal kunnen blijven fietsen en wandelen. Verkwansel het niet aan de eerste de beste project-ontwikkelaar die nu door de Noord-Zuid lijn in 10 minuten uit Zuid op je stoep kan staan! Zorg dat je niet ondergesneeuwd wordt door de visioenen die politici zeker krijgen als ze dadelijk voor het eerst in het groen van Noord staan en zien en ervaren wat wij al lang weten; Noord is gestoord en daarom zo leuk; laat je niet gek maken door die Noord-Zuid lijn!

 

marieke oomen

amsterdam, 13 augustus 2018

 

 

 
« Terug naar overzicht